Arnold Rüütel: poliitikud pole harjunud tagasi astuma (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Arnold Rüütel soovis vabariigi aastapäeva puhul Eesti inimestele tahet võidelda Eestimaa probleemide ja murede lahendamise nimel.

Eesti sisepoliitilist olukorda analüüsides oli Rüütel kriitiline. «Me ei ole harjunud võib-olla veel sellega, et kui poliitikud tulevad võimule ja kuulutavad probleemid välja, mida nad lubavad lahendada, siis kui seda ei tehta, siis tuleks ka tagasi astuda ja anda võimalus teistele.»

Vastates küsimusele, mille poolest erinevad presidendid Rüütel ja Ilves, viitas Rüütel erinevatele tingimustele, milles on inimestena kujunetud. «Minul tuli võidelda Moskvas ja seda tingimustes, kus mulle öeldi otseselt, et kui ma ei võta oma allkirju tagasi suveräänsusdeklaratsioonilt ja tervelt realt teistelt dokumentidelt, siis see tähendab kriminaalkoodeksi paragrahvi 62 rakendamist, mis tähendas tahtliku Nõukogude Liidu põhiseaduse rikkumise eest 10-15 aastat vanglakaristust ja peale selle veel asumisele saatmist,» ütles Rüütel.

«Tema on hoopis teistsuguses olukorras olnud ja loomulikult andis oma osa eelkõige just ajakirjanduses. Ka see oli vajalik, aga üks oli konkreetne võitlus ja teine oli lihtsalt mõtete välja ütlemine,» lisas Rüütel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles