Päästeamet vallandab paraadi mõnitanud rühmapealiku (66)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet lõpetab töösuhte Põhja päästekeskuse kesklinna komando rühmapealiku Sergei Menkoviga, kes mõnitas päästeameti hinnangul tööpostil olles avalikult paraadi. Veel nelja töötaja suhtes algatatakse teenistuslik juurdlus.

«Täna varahommikul postitas kesklinna komando rühmapealik Sergei Menkov oma sotsiaalmeedia kanalisse video eilsest Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadist, lisades pildimaterjalile ebatsensuurseid ja solvavaid kommentaare. Video oli filmitud töö ajal päästeautost,» kinnitas Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Annika Koppel.

«Oh kindral, rind medaleid täis. Huvitav, kus ta sõdinud on, et nii palju medaleid sai.»

«Moskva, kadesta. Vaata kui palju vägesid kõnnib mööda meie tänavat.»

«Aga mis pe********e  lipp see niisugune on?» kommenteeris päästja Balti kaitsekolledži liputoimkonna möödumist.

«Rahvas muidugi rõõmustab, et meil on sellised kaitsjad. Terve rahvahulk on kohal.»

«Meie neegrid, oih, meie mustad sõbrad,» kommenteeris päästja ning lisas Kuperjanovi pataljoni kohta, et tegemist on «SS-laste lastelastega».

Valgetes talve moondamisülikondades sõdurite kohta ütles ta: «Näe, lumeinimesed lähevad».

«Kui kõik meie sõdurid on siin, kes siis piiri kaitseb?»

Koppel lisas, et päästeamet ei tolereeri seisukohti, mis halvustavad Eesti Vabariiki, kaitseväge, meie liitlasi ja inimesi. «Selline käitumine ei ole sobiv mitte ühelegi päästeameti töötajale.»

«Olen oma jao ära teeninud.»

Peadirektor Kuno Tammearu sõnul ei ole sellistel inimestel päästeametis kohta. «Sergei Menkovi teenistussuhe lõpetatakse ja kogu meeskonna suhtes alustatakse teenistuslikku juurdlust,» lisas Koppel. Kokku oli autos viis päästeameti töötajat.

Menkov on video oma sotsiaalmeedia kanalist maha võtnud, kinnitas päästeamet.

«Vabandame kõigi oma koostööpartnerite, ametite, institutsioonide ja inimeste ees, keda Menkovi sõnad solvasid.»

«Ma arvan, et päästeamet vabaneb minust suurima rõõmuga. Mis seal ikka, ma olen oma jao ära teeninud. Ees on suured muudatused ja kümne euro eest päevas koduses valves istuda ma ei kavatse. Loodan, et kaasteenijad ei mäleta minust halba,» kommenteeris Menkov uudist suhtlusportaalis.

Kommentaarid (66)
Copy
Tagasi üles