Muuli: Ansipi avaldus sai uue tähenduse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Priit Simson

Ajakirjaniku Kalle Muuli sõnul seab avalikustatud info Edgar Savisaare kohta hoopis teise valgusesse peaminister Andrus Ansipi avalduse Savisaarega koostöö välistamisest.

Peaminister Andrus Ansip teatas 10. novembril, et Reformierakond ei näe mingisuguseid võimalusi, et Keskerakonna juhi Edgar Savisaarega tulevikus koostööd teha.

«Selleks ajaks oli peaminister selle ettekande juba kätte saanud ja kui avalikkus veel ei teadnud sellest, siis tundus, et see oli suunatud eelkõige reformierakondlastele ja IRLile,» rääkis Muuli.

«Nüüd aga tundub, et see avaldus oli kas peamiselt või muu hulgas ka Keskerakonna liikmetele mõeldud selleks, et niikaua kui Edgar Savisaar on selle erakonna eesotsas, ei tehta Keskerakonnaga koostööd ja neil pole vähematki lootust valitsusse pääseda,» ütles Muuli.

«See seletab ka seda, miks IRLi liikmed on kogu selle skandaali jooksul vait kui sukad nurgas ja ei tee suudki lahti. Neil on hirmus hirm kaotada enda koht valitsuses pärast valimisi, kui Savisaarega tõesti peaks midagi juhtuma,» ütles Muuli.

«IRL, kes on alati olnud Savisaarega vastasleeris on vaikimisi vähemalt tema suureks liitlaseks ja toetajaks asunud,» märkis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles