Samost: kiiruskaamerad on, aga teehooldus?

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel.
Pildil on kiiruskaamerad Pärnu maanteel. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Anvar Samost esitas Raadio2 saates «Olukorrast riigis» küsimuse, et kas neid miljoneid kroone oleks võinud kiiruskaamerate asemel ka teehooldusesse paigutada.

«Sõitsin Lätti ja samal ajal kuulasin, kuidas Kuku raadios rääkis maanteeameti peadirektori asetäitja intervjuud, et teehoolduse näol on tegemist piiratud ressursiga ja alati ei ole võimalik olla 100 protsendiliselt kõigeks valmis,» meenutas Samost.

«Sõitsin ja äkki nägin tee kõrval kiiruskaamerat. Need maksavad miljoneid kroone ja neid tuleb hooldada. Projekti kogumaksumus üksi seadmete peale oli 15-20 miljonit krooni,» rääkis Samost.

«Huvitav kas selle raha oleks võinud ka ära kasutada, et sel teelõigul teha paremat teehooldust?» küsis Samost.

«Iga kord kui ma kuulen, et toimub mingi diskusioon kiiruskaamerate üle, hüppab kuskilt välja mingi poliitiliselt korrektne idioot ja ütleb, et need kiiruskaamerad päästavad elusid. Faktiliselt väga keeruliselt tõestatav väide, aga ka väga raskesti vaieldav, sest sellega paned ennast automaatselt inimese rolli, kes ei taha inimesi päästa,» ütles Samost.

«Kui olin ülelibedat Pärnu-Ikla vahelist lõiku jõudnud Lätti, siis nagu ikka Läti piirist algas täiesti sile, puhas, kare ja märg asfalt. Hiljem sain teada, et neli tundi hiljem sõitis samast lõigust läbi üks auto, kellel ei läinud nii õnnelikult ja seal sai üks väike laps surma,» meenutas Samost.

«Mõtlesin, et huvitav kui oleks see raha, mis kiiruskaamerate jaoks kulutati, suunatud samasugusele teehooldusele nagu Läti poole peal, kas see elu oleks päästetud?» jättis Samost küsimuse õhku rippuma.

«Ma arvan, et teedehooldus päästab väga palju elusid. Kui meil raha on vähe, siis miks me kulutame oma vähest piiratud ressurssi arusaamatu poliitkorrektse tilu-lilu peale? Kulutame raha ikka teede puhastuseks,» ütles Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles