Galerii: Erika Salumäe pidas Püha Johannese koolis lastele loengut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja riikliku elutööpreemia pälvinud kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe käis täna Tallinnas Püha Johannese koolis erinevate klasside õpilastele sporditeemalist loengut pidamas.

Salumäe rääkis oma sportlaskarjäärist. Sellest, kuidas ta omal ajal trekisõiduni jõudis ja oma olümpiakogemusest. Lisaks vaadati koos suurelt ekraanilt klippe tema sõitudest.

Seejärel said lapsed küsida küsimusi nii spordi kohta üleüldiselt kui ka konkreetselt Salumäe karjääri kohta. Küsiti näiteks, kuidas ta trekisõiduni jõudis ning kas ta teeb siiamaani trenni.

Lõpuks jagas Salumäe lastele autogramme.

Salumäe on alati püüdnud seista selle eest, et noori spordi juurde tuua ja pidanud oluliseks, et lapsed inspireerivate eeskujudega kohtuksid.

Ta pidas kunagi oma innustajaks kiiruisutamises olümpiavõitjaks kroonitud Ants Antsonit, kes teda omal ajal spordipisikuga nakatas. Nii usub Salumäe, kes on oma elu jooksul väga suure osa Eesti koole läbi sõitnud, et kui kohtumisel leiab kas või üks laps enda jaoks spordi, on see käik end igati ära tasunud.

Korraks kodumaale naasnud Salumäe käis isiklikult kultuuriministeeriumilt saadud elutööpreemiat vastu võtmas. Preemia määrati kahekordsele olümpiavõitjale selle eest, et tema aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ja kogu tema elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale.

Salumäe sõbrad mõtlesid, et kui ta juba Eestis viibib, siis oleks sümboolne, kui ta saaks veel ka mõnda kooli külastada. Nii helistatigi Püha Johannese kooli direktorile Liivika Simmulile, kes haaras võimalusest kohe kinni. 

Õpilased ja õpetajad, kes täna Salumäed kuulamas käisid, ütlesid, et koolitund temaga oli väga vahetu, ehe ja inspireeriv. 

Salumäe lendab juba homme hommikul tagasi Hispaaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles