Muuli: julgeolekuoht peitub mujal kui kapo raportite edastusviisis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Kalle Muuli ütles Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» Edgar Savisaare väidetavast mõjuagendiks olemisest rääkides, et juhtumi juures pole oluline see, mis vormis kapo oma raporteid esitab, vaid kahtlus, et Eesti juhtivpoliitik Venemaalt raha saab.

«Kirjutised, mis pärast seda ajakirjanduses ilmusid, ei keskendunud sellele küsimusele, et kuidas on see võimalik, et Eesti üks juhtivamaid poliitikuid käib Venemaalt küsimas raha oma valimiskampaania jaoks või isegi kui mitte selle jaoks, siis siia vene õigeusu kiriku ehitamise jaoks,» rääkis Muuli.

«Selle asemel tekkis aga arutelu selle ümber, kas kapo esitas ettekande kirjalikult või suuliselt,» ütles Muuli. Tema sõnul noriti liiga palju ajakirjandusse jõudnud info pisivigade kallal: «Aga see ei ole Eesti julgeolekuoht. Eesti riigi julgeolekuht on mujal, mitte seal, kas kapo raius oma raporti kivisse või edastas selle peaministrile semafori lippude abil,» väitis ta.

«Asja sisu on oluline ja see sisu on see, et Tallinna linnapea on hakanud tegutsema selle nimel, et Venemaalt raha saada,» leidis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles