Kuressaares tegutseb väärtuslikke puid rikkuv vandaal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuressaare linnavalitsus ja politsei ootavad linnakodanike abi, et tabada isehakanud arborist, kes on viimasel ajal surmavalt vigastanud kultuuriväärtuslikke mälestuspuid linnapargis, sealhulgas riigipeade hiies, kirjutab Saarte Hääl.

Esmaspäeval politseile tehtud avalduses palub linnavalitsus välja selgitada, kes on laastanud isikulisi ja kultuuriväärtuslikke puid linnapargis. Puude kahjustamine on olnud süstemaatiline ja pahatahtlik ning käekiri viitab sellele, et kõik rikkumised on toime pannud sama inimene.

«See, et puid ei ole maha võetud, vaid neid on järk-järgult rikutud, paneb arvama, et eesmärk on saada tähelepanu,» ütles Saarte Häälele linnavalitsuse haljastus- ja heakorra spetsialist Katrin Reinhold.

Puude kahjustustest on näha, et kasutatud on nuga ja käsisaagi. «Tehtu erineb tavapärasest vandaalitsemisest ja sel moel tegutsevat inimest on tegelikult palju raskem tabada kui näiteks lärmakat noortekampa. Kõige selle motiiv jääb täiesti arusaamatuks,» rääkis Reinhold.

Politseile tehtud avalduses viidatakse mitmele vandalismiaktile, mille linnaametnikud on viimase nädala jooksul avastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles