Savisaar ei näe mõtet kandideerida ilma erakonna toetuseta presidendiks (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar lausus tänaõhtuses Tallinna televisiooni saates «TeleTallinn», et tema ei kavatse olla esimene, kelle presidendi kandidatuur seatakse üles. Kõik sõltuvat tema sõnul üleüldse erakonna toetusest ja lisas, et see on tuleviku küsimus.

Savisaar rääkis saates, et talle ei tulnud üllatusena Harju maakohtu otsus jätta tema kõrvaldamine Tallinna linnapea ametikohalt muutmata. Keskerakonda juhtiva poliitiku arvates on see seotud lähenevate presidendivalimistega, et hoida teda sealt eemale.

«Ma olen nõrk inimene ja pealegi ühe jalaga,» tunnistas Eesti poliitika grand old man. «Asi ei ole minus, vaid kas Eesti rahvale tahetakse ära teha». Savisaare hinnangul saab sellest üha rohkem inimesi aru.

Praeguse riigipea Toomas Hendrik Ilvese võimalikuks järeltulijaks peab Savisaar riigikogu esimeest Eiki Nestorit (SDE). «Ma arvan, et tema oleks kõige mugavam kandidaat ja Ilvese järeltulija. Pealtnäha sots, aga Reform esitab ta nii nagu Ilvesegi,» märkis ta.

Keskerakonna esimees andis mõista, et tema presidendiks kandideerimine on veel lahtine. «Ma ei kavatse olla esimene, kes üles pannakse.» Tema sõnul ei ole kellelgi mõtet kandideerida ilma erakonna toetuseta. «Minul ka mitte.» Ta lisas, et tema juhitav partei arutab seda küsimust ja tuleb sobival ajal oma presidendikandidaadiga välja. «Kas see olen mina või keegi teine, see on tuleviku küsimus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles