Tallinlaste seas on populaarseim Reformierakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oravapartei on Tallinna populaarseim.
Oravapartei on Tallinna populaarseim. Foto: Postimees.ee lugeja

Tallinnas on valimisealiste Eesti kodanike seas populaarseim erakond Reformierakond, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Pealinna valijatest toetas detsembris Reformierakonda 34, Keskerakonda 31, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 18, Sotsiaaldemokraatliku Erakonda üheksa, rohelisi neli ja Rahvaliitu üks protsent valijatest.

Tänavu teise poolaasta keskmine toetus Reformierakonnale oli Tallinnas 32 protsenti, Keskerakonnale samuti 32 protsenti, IRLile 19 protsenti, SDEle kümme protsenti, rohelistele viis protsenti ja Rahvaliidule kaks protsenti.

Harju-, Rapla- ja Järvamaal oli tänavu teisel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 50 protsenti, Keskerakonnale 14 protsenti, IRLile 18 protsenti, SDEle 11 protsenti, rohelistele neli protsenti ja Rahvaliidule kolm protsenti.

Lääne-Eestis oli tänavu teisel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 46 protsenti, Keskerakonnale 15 protsenti, IRLile 16 protsenti, SDEle kümme protsenti, rohelistele viis protsenti ja Rahvaliidule viis protsenti.

Tartu regioonis oli tänavu teisel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 42 protsenti, Keskerakonnale 15 protsenti, IRLile 17 protsenti, SDE-le 12 protsenti, rohelistele seitse protsenti ja Rahvaliidule kolm protsenti.

Lõuna-Eestis oli tänavu teisel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 39 protsenti, Keskerakonnale 21 protsenti, IRLile 15 protsenti, SDE-le 14 protsenti, rohelistele viis protsenti ja Rahvaliidule viis protsenti.

Virumaal oli tänavu teisel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 28 protsenti, Keskerakonnale 46 protsenti, IRLile kümme protsenti, SDEle kaheksa protsenti, rohelistele neli protsenti ja Rahvaliidule viis protsenti.

Kõigi valijate toetus Reformierakonnale oli detsembris 36 protsenti. Keskerakonda toetas 26, IRLi 15, SDEd 13, rohelisi viis ja Rahvaliitu neli protsenti valijatest.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 24. novembrist 15. detsembrini 796 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli detsembris 31 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles