Siim Kallas selgitab: kas mobiiltelefoni ekraanist piisab ühiskonnas toime tulemiseks? (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Tallinna lauluväljakul kõrgharidusmess «Õpi Tartus», kus Tartu kõrgkoolidel oli võimalus end pealinna noortele tutvustada. Muu hulgas astusid messil lühiloengutega üles inspireerivad kõnelejad.

Teiste hulgas astus õpilaste ette ka Siim Kallas, Tartu ülikooli külalisprofessor ja poliitik. Kallas tõdes, et informatsioon ei ole teadmised ja teadmine ei ole tarkus. Ta rääkis, et infot on nii palju ja selles orienteerumine on väsitav ning see info, mille me kätte saame on vaid pealispind. Kui sul aga ei ole teadmisi, siis informatsiooni mõtestamine on võimatu. 

Kallas tõdes, et teadmisi saab ikkagi ainult ülikoolist ning raamatute lugemisest üksi on vähe. Ja ülikoolis õppimiseks on just Tartu tema hinnangul võluv koht. 

Ta rõhutas, et haridusotsuse tegemine on meeletu investeering ja tähtis otsus. Üks suurimaid oskusi, mille Kallas näiteks ülikoolist sai, oli oskus esitada küsimusi. Küsides õpid sa kahtlusi esitama ja see viib sind edasi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles