Saksamaal peeti kinni Eestist pärit varas

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: ARVET M

Laupäeval pidasid Saksamaa politseinikud kinni Eestist pärit 20-aastase mehe, kes oli süüdi mõistetud mitmete varguste eest ning tagaotsitav kontrollnõuete rikkumise tõttu.

Põhja prefektuuri pressiesinda Marie Aava sõnul oli mees süüdi mõistetud süstemaatiliselt toime pandud varguste eest. «Neist viimane leidis aset 2013. aastal Tartus, kui ta varastas korterist sularaha summas 1880 eurot,» ütles Aava.

Aava sõnul pööratakse 20-aastase mehe tingimisi vanglakaristus täitmisele, kuna ta rikkus kontrollnõudeid ehk lahkus Eestist. Mehe Eestisse tagasi toimetamiseks koostas Viru maakohus Euroopa vahistamismääruse, ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Lisaks vargustele on mees varem süüdi mõistetud arvutikelmuses, sõiduauto omavolilises kasutamises ja omavolilises sissetungis elamusse.

Laupäeva õhtul peeti Karlsruhe rongijaamas kinni 20-aastane mees. Pühapäeval astus mees Karlsruhes kohtuniku ette, kes otsustas, et kuni õiguslike küsimuste lahendamiseni viibib eestlane Stammheimi vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles