Peaminister Rõivas: Balti riikide ühtsus tugevdab liitlassuhteid (3)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas kohtus Riias Läti ja Leedu kolleegiga, et ühtlustada seisukohti liitaste kohalolu teemal NATO Varssavi tippkohtumiseks. Samuti arutati ühiseid energia- ja taristuprojekte, näiteks elektri- ja gaasiturgude ühendamine ja Rail Baltic.

«Meie jõupingutused peavad olema suunatud NATO tippkohtumise ettevalmistamisele Varssavis, et tagada jätkuvalt meie liitlaste kohalolek, mis oleks pikajaliselt ette planeeritud,» ütles peaminister Rõivas. «Eesti, Läti ja Leedu omavaheline seisukohtade koordineerimine enne Varssavi tippkohtumist on väga oluline. Balti riikide ühtsus tugevdab liitlassuhteid.»

Peaministri sõnul peavad Euroopa ja Balti riigid nende seas olema ühtsed ning otsustavad väljakutsetele vastu seismisel.

«Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem, kuid peame iga päev selle nimel tööd tegema - nii oma lähinaabritega kui ka partnerite ja liitlastega Euroopa Liidus ja NATOs,» ütles Rõivas.

Raudteeprojekt Rail Baltic ja energiaühendused kolme Balti riigi selge prioriteet.

«Head ühendused Euroopaga tugevdavad meie piirkonna julgeolekut ja heaolu,» ütles Rõivas. Kolme Balti riiki Lääne-Euroopaga ühendava raudteeprojekti Rail Baltic puhul on Eesti huvitatud riikidevahelise leppe võimalikult kiirest sõlmimisest, mis paneb paika raudteeühenduse olulised detailid ja toetaks paremini projekti elluviimist.

Peaminister Rõivas naaseb Eestisse täna õhtul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles