Keskpartei nõuab märtsiks Narva volikogus ühtse fraktsiooni taastamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Pilt on illustratiivne
Rusikas. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Keskerakonna juhatus nõuab partei aseesimehe Jaanus Karilaiu sõnul hiljemalt märtsi keskpaigaks Narva volikogus ühtse fraktsiooni taastamist, kuid endise Narva piirkonna esimehe Andrus Tamme sõnul ei pruugi asjad nii minna.

«Loodan kindlasti positiivset tulemust näha märtsi keskel, vastasel juhul on tüli majas,» ütles reedel BNS-ile partei aseesimees Jaanus Karilaid. «Nüüd on veebruari lõpp käes ja peaks uurima, kuidas see protsess neil seal edeneb.»

Narva volikogu 21-liikmelisest keskerakondlaste fraktsioonist lahkus mullu novembris 15 saadikut ja moodustas uue saadikurühma Ühtne Narva, samuti tagandati senine linnapea Eduard East. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles juhtunu kohta, et Narva piirkonnas on peagi oodata juhtkonna vahetust ja veebruari alguses valiski Narva piirkond uueks juhiks partei aseesimehe Yana Toomi.

«Narvas olid kommunikatsioonihäired. Mina kohtusin jaanuari lõpus linnapea kohalt maha võetud Eduard Eastiga, volikogu esimehe Tarmo Tammiste ja tollase Narva piirkonna endise esimehe Andrus Tammega. Nemad siis põhjendasid, miks volikokku tekkis fraktsioon Ühtne Narva ja miks keskus jäi vähemusse. Selgus, et seal on palju isiklikke vastuolusid kohaliku võimu küsimustes. Suurim positiivne saavutus oli, et sain lubaduse taastada täisnimega Keskerakonna fraktsioon, mida tegelikult seal varem polegi olnud,» rääkis Karilaid.

Tema sõnul sõltuvad keskuse ja Narva piirkonna edasised suhted ühtse fraktsiooni taastamisest. «Kas seda fraktsiooni tehakse, kas suhted saavad korda. Eks mingi solvumine jäi kindlasti õhku - et kas Easti mahavõtmise viis oli kõige õigem ja muud sellised asjad. Lokaalse võimu küsimused, mida alati pole võimalik eemalt siluda,» rääkis Karilaid.

Keskerakonna Narva piirkonna endine esimees Andrus Tamm ütles reedel BNS-ile volikogus ühtse Keskerakonna fraktsiooni taastamise kohta, et ta ei ole selles kindel. «Ei oska öelda, kas saame märtsis asja korda või ei. Üks asi on partei tasandil rääkida, teine asi on see mis toimub volikogus ja ma ei taha ennustada. Täna on seisukord nii, et eelmisest keskerakondlaste fraktsioonist on järgi neli inimest, neist kolm on Keskerakonna liikmed. Fraktsioonis Ühtne Narva on aga 18 inimest, kellest 14 on keskerakondlased,» rääkis Tamm.

Praeguse seisuga on Tamme sõnul tüli osalised rahunenud, kuid tüli pole läbi. «Praegu on olukord maha rahunenud, volikogu esimees ja linnapea on paigas, uue fraktsiooni Ühtne Narva liikmetest enamus on keskerakondlased ja tundub, et asi on paika loksunud. Välja arvatud see, et mitte kõik, kes enne olid keskerakondlaste fraktsioonis pole enam meiega,» rääkis Tamm.

Tamm märkis, et Keskerakonna juhatuse soovitud muutuste tegemiseks on veel pea kuu aega ja neid peaks eest vedama vastvalitud piirkonna esimees Yana Toom.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles