Kremli meedia ei jäta ühtki võimalust kasutamata (12)

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvuspäeval Tallinnas EKRE noorteliikumise korraldatud tõrvikumarsil osales teiste seas ka Odini sõdalasi, kuid Vene meedia tembeldas kogu ürituse odinlaste marsiks.
Iseseisvuspäeval Tallinnas EKRE noorteliikumise korraldatud tõrvikumarsil osales teiste seas ka Odini sõdalasi, kuid Vene meedia tembeldas kogu ürituse odinlaste marsiks. Foto: SCANPIX/REUTERS

Mõni nädal pärast asutamist on «Odini sõdalaste» Eesti kogukond kasvanud Facebookis ligi 7300-pealiseks, ehkki isegi odinlaste Eesti haru juht Indrek Olm on öelnud, et siin maal ta praegu vajadust tänavatel patrullimiseks ei näe. Möödunud aasta sügisel Soomes alguse saanud liikumise laienemine Eestisse on aga jõudnud huvi pakkuda Venemaa meediakanalitele, kus kajastati ka odinlaste esimest avalikku kogunemist Eesti Vabariigi aastapäeval.

Venemaa riiklikus infoagentuuris Sputnik avaldatud uudise pealkiri on efektne: «Rahutused tõstavad pead: Odini sõdalaste ridadesse kuuluvad migratsioonivastased võtavad Eesti pealinna üle».

Artiklit täiendavad pildid ja video Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteliikumise Sinine Äratus korraldatud tõrvikumarsist Tallinna vanalinnas; sealjuures märgitakse, et enamik 2500st tõrvikumarsil osalejast ongi Odini sõdalased. Tegelikult on selle liikumise Eesti harul liikmeid ligikaudu 300.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles