Hvostov: sõjaolukorras jääb suurem osa vene kogukonnast parimal juhul neutraalseks (17)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Hvostov.
Andrei Hvostov. Foto: Liis Treimann

Paraadi mõnitanud päästeametniku juhtumi valguses ütles kirjanik ja reservohvitser Andrei Hvostov, et Eesti ühiskonnal tasuks lõpetada liivakastimängud ja tunnistada, et sõjaolukorras jääb suurem osa vene kogukonnast parimal juhul neutraalseks, vahendas ERR Uudised.

«See oli rubriigist «teateid tegelikkusest». Saime autentselt tsenseerimata kujul teada, mida üks lihtne vene mees, olgugi et ta oli keskastme juht, arvab asjadest,» kommenteeris reservohvitser Hvostov Vikerraadiole antud intervjuus Sergei Menkovi sotsiaalmeediasse postitatud videost, mis oli vürtsitatud venekeelsete roppustega ning mõnitustega Eesti kaitseväelaste ja liitlaste suunas.

Hvostovi sõnul ei saa me kunagi teada, kui palju Menkovi suguseid inimesi ühiskonnas on, sest kui saata sotsioloogid n-ö põllule asja uurima, oskaks venelased vastata täpselt nii, nagu nad arvavad, et eestlased kuulda soovivad.

Tema sisetunne ütleb, et vanema põlvkonna esindajatest on enamik väga kriitilised, noorema põlvkonna esindajate kohta Hvostov nii kindlalt väita ei julge.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles