Kaljurand ja Soini teevad ühisvisiidi Austraaliasse ja Uus-Meremaale

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Sander Ilvest

Välisminister Marina Kaljurand sõidab järgmisel nädalal koos Soome välisministri Timo Soiniga ühisvisiidile Austraaliasse ja Uus-Meremaale.

Välisministeeriumi teatel viibivad ministrid esmaspäevast kolmapäevani Austraalias, kus avavad koos Austraalia innovatsiooni abiministri Wyat Royga ühise innovatsioonifoorumi. Samuti kohtuvad välisministrid Canberras Austraalia kaubandusministri Steven Ciobo ning varivalitsuse välisministri Tanya Pliebersekiga.

Kaljurand kohtub ka Austraalia välisministri Julie Bishopi ja Austraalia IT abiministri Angus Tayloriga, avab Eesti saatkonna Canberras ja külastab Austraalia küberjulgeoleku keskust. Samuti on Kaljurannal kavas kohtuda Austraalia parlamendi väliskomisjoni esimehe Teresa Gambaroga ning Vaikse ookeani saareriikide suursaadikutega.

Teisipäeval ja kolmapäeval Sydneys viibides avavad Eesti ja Soome välisminister Eesti, Soome ja Uus-Lõuna-Walesi ärifoorumi ning kohtuvad Uus-Lõuna-Walesi osariigi kuberneri David Hurley ja Uus-Lõuna-Walesi osariigi ministri Victor Dominelloga. Kaljurand kohtub Sydneys ka Euroopa-Austraalia ärinõukogu esindajatega, külastab Sydney Eesti Maja ja kohtub kohalike eestlastega.

Neljapäeval ja reedel on Kaljurand ja Soini Aucklandis, kus kohtuvad Uus-Meremaa välisministri Murray McCully, kaubandusministri Todd McClay ning majandusarengu, IT ja sideministri Steven Joyce'iga ning avavad ühise innovatsioonifoorumi. Samuti peab Kaljurand Aucklandi Ülikoolis kõne, mis keskendub küberjulgeoleku rollile välis- ja kaitsepoliitikas.

Eesti ja Soome välisministriga on visiidil kaasas riigikogu väliskomisjoni liige, eelmine välisminister Keit Pentus-Rosimannus ning mõlema riigi ettevõtjate delegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles