Süüdistuse järgi altkäemaksuna suitsukala võtnud ametnikku ähvardab tingimisi vangistus

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsukala
Suitsukala Foto: Lauri Kulpsoo

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) endist ametnikku süüdistatakse ametialastes süütegudes, sealhulgas selles, et ta võttis altkäemaksuna vastu neli kilo suitsukala; prokurör leiab, et nende kuritegude eest tuleb naist karistada tingimisi vangistusega.

Lõuna ringkonnaprokurör Allar Nisu leidis kohtuvaidluses, et 59-aastast Eve tuleb karistada tingimisi üheaastase vangistusega ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, kuid advokaat Marko Paabumets leidis, et tema kaitsealune tuleb õigeks mõista, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohus langetab otsuse 4. märtsil.

Prokuratuur süüdistab VTA Tartumaa veterinaarkeskuse toidubüroo peaspetsialistina töötanud Eve ametialases võltsimises ja altkäemaksu võtmises.

Süüdistuse kohaselt allkirjastas naine vähemalt kolmel korral tervisesertifikaadid, mille alusel transportis äriettevõte välismaale kokku ligi 64 500 kilo külmutatud kalatoodangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles