Ida-Euroopa tööjõuga kaubitsenud naine mõisteti USAs aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk inimkaubandusele tähelepanu juhtimise aktivistide ettevõtmiselt Saksamaal.
Hetk inimkaubandusele tähelepanu juhtimise aktivistide ettevõtmiselt Saksamaal. Foto: SCANPIX

Vene päritolu Maria Terešina mõisteti Ohios USAs suures inimkaubanduse skeemis, millesse olid segatud paljud Ida-Euroopa (sealhulgas Eesti) naisterahvad, süüdi ning karistati aastase vabadusekaotusega.

Terešina korraldas Ida-Euroopast pärit peamiselt naissoost immigrantidele, kel puudus USAs tööluba, tööd Ohio hotellides, vahendas Bloomberg.

Terešina kontrollis illegaalsete töötajate elu täielikult, nad ei saanud ka lahkuda, kuna nende passid ja muud dokumendid olid Terešina käes.

47-aastane Vene päritolu USA kodanik Terešina töötas suurema venelastest koosneva keti heaks ning tema ülesanne oli korraldada Ohios Columbuses tööloata immigrantide tööd puhastusteeninduse vallas.

1999. aastal käivitunud skeem funktsioneeris kaheksa aastat ning sellesse oli kaasatud sadu naisi Venemaalt, Eestist, Valgevenest, Ukrainast ja teistest Ida-Euroopa riikidest.

Terešina ja tema kuriteokaaslased võtsid naiste töötasust elamise ja transpordi eest 600-1000 dollari suuruseid summasid endale. Lisaks sellele peteti maksuametit.

Terešina tunnistas end aprillis inimkaubanduses ja maksupettustes süüdi, mistõttu saigi ta nii väikese karistuse.

Kuus Terešinaga samasse kuritegelikku gruppi kuulunud meesterahvast oli end juba varem Pennsylvanias inimkaubanduses ja rahapesus süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles