Raske avarii põhjustaja sai tingimisi vangistuse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kohus mõistis nelja kannatanuga liiklusõnnetuse põhjustanud mehele 10 kuud tingimisi vangistust.

34-aastane Oliver Rohtla põhjustas raske avarii eelmise aasta 24. juulil, kui tema juhitud Audi Lääne-Virumaal Rakvere vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel vastassuunavööndisse kaldus ja vastusõitva Volkswagen Passatiga kokku põrkas.

Õnnetuses said eluohtlikke vigastusi Rohtla 35-aastane kaassõitja ja Volkswagenis viibinud 25-aastane kaassõitja. Volkwageni 27-aastane juht ja Rohtla 27-aastane kaassõitja said vigastusi, kusjuures viimasel polnud turvavöö kinnitatud.

Kahele kannatanule raskeid tervisekahjustusi põhjustanud Rohtla jäi kohtus süüdi vale sõidukiiruse valimises, samuti polnud ühel tema kaassõitjatest turvavöö kinnitatud. Mees sai karistuseks aasta ja kolm kuud tingimisi vangistust, mida lühimenetluse korras vähendati kolmandiku võrra ehk kümnele kuule. Katseaja pikkuseks määras kohus poolteist aastat.

Lisakaristusena võeti Rohtlalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles