Kapo: Postimehes Savisaare kohta ilmunu oli meile teada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Kaitsepolitsei ei pea Postimehes avaldatud infot Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare väidetava Venemaalt raha küsimise kohta riigisaladuse ebaseaduslikuks avaldamiseks, samuti kinnitab kapo, et avaldatud info oli kaitsepolitseile varasemalt teada.

«Kaitsepolitseiameti avalikuks ülesandeks on teabe kogumine julgeolekuohtudest, sealhulgas välisriikide luure- ja mõjutustegevusest ning riigi juhtkonna õigeaegne informeerimine.  16. ja 17. detsembril ajalehes Postimees avaldatud informatsioon on kaitsepolitseiametile varasemalt teada,» kinnitas kapo vanemkomissar Andres Kahar.

«Samuti on kaitsepolitseile teada, et sama informatsiooni on varem laiemalt levitanud kolmandad isikud, kes ei ole seotud kaitsepolitseiga ega kuulu kaitsepolitsei poolt informeeritavate ametiisikute ringi. Kuna kogu ajalehes Postimees avaldatud informatsioon põhineb suure tõenäosusega avalikel algallikatel, pole teadaolevatel andmetel alust arvata, et tegemist on riigisaladuseks tunnistatud teabe ebaseadusliku avaldamisega,» selgitas Kahar.

Enne täiendavate hinnangute andmist meedias avaldatud informatsioonile peab kapo Kahari sõnul vajalikuks neile teadaolevatest asjaoludest informeerida valitsuse julgeolekukomisjoni liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles