Uued kaamerad aitavad kuritegusid avastada

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Lasnamäe häirekeskuses töötava operatiivteabeteenistuse vanema Jane Varipuu valvsa pilgu all on korraga 24 tänavakaamera pilt.
Tallinnas Lasnamäe häirekeskuses töötava operatiivteabeteenistuse vanema Jane Varipuu valvsa pilgu all on korraga 24 tänavakaamera pilt. Foto: Liis Treimann / Postimees

Põhja prefektuuri kriminaaljälitus jäi profivarga isiku tagantjärele tuvastamisega hätta – avalikku korda jälgiva kaamera salvestatud pilt võimaldas sellel kõndinud isiku tunnusmärkideks lugeda vaid tumeda jope ja mütsi. Sellise info põhjal võinuks kuriteos kahtlustatavaks kuulutada pooled Tallinna inimesed.

Uued kõrgresolutsiooniga kaamerad on Tallinna tänavail töötanud umbes kuu ja senine kogemus on hea. Edulugudena nimetab politsei kaht hiljutist juhtumit, kui uued kaamerad aitasid tabada vanalinnas tegutsenud taskuvargad ja tuvastada Suur-Karja tänaval toimunud kakluse osapooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles