McCain lubas kampaania peatada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA vabariiklaste presidendikandidaat John McCain tekitas valimismaastikul jälle paraja segaduse, kui ta kutsus üles edasi lükkama esimest suurt debatti oma pearivaaliga, et keskenduda Wall Streeti päästmisele.

Arizona senaator teatas täna, et ta külmutab oma kampaania, võtab maha  telereklaamid, katkestab rahastajate otsimise ning sõidab tagasi Washingtoni, et aidata kaasa läbirääkimistele finantsturgude päästmiseks kavandatud meetmete üle, vahendas Reuters.

«Me peame kokku saama nagu ameeriklased, mitte nagu demokraadid või vabariiklased, ning me peame kohtuma, kuni see kriis on lahendatud,» kutsus McCain endaga liituma ka vastaskandidaati Barack Obamat.

Illinoisi senaatori meeskond aga kahtlustas vabariiklasi järjekordses trikis valijate meelte hõivamiseks olukorras, kus viimased küsitlused näitavad taas McCaini mahajäämist konkurendi vankrist.

Obama nõustus siiski mõned tunnid hiljem osalema koos McCainiga president George W. Bushi kutsel nõupidamisel Valges Majas, kuhu oodati ka kongressi liidreid. Demokraadid aga ei näinud mingit vajadust selleks, et jätta ära homne esimene suurdebatt Mississippi osariigis.

McCaini nõustajad andsid sellegipoolest mõista, et vabariiklaste presidendikandidaat ei kavatse väitlusel osaleda, kui kongress ei suuda enne Wall Streeti päästmiseks mõeldud rahapaketi osas kokku leppida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles