Helmandi väekoondise ülem kiitis Afganistani armee arengut Estcoy vastutusalas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti brigaadikindral James Chiswell.
Briti brigaadikindral James Chiswell. Foto: SCANPIX

Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral James Chiswell tutvus esmaspäeval Lõuna-Afganistanis Suurbritannia juhitud väekoondisse kuuluva Eesti jalaväekompanii Estcoy-11 teenistusega, Estcoy-11 ülema major Ranno Raudsiku sõnul väljendas brigaadikindral Chiswell külaskäigul rahulolu Afganistani Armee sõdurite tegevuse ja arengu üle Estcoy vastutusalas julgeoleku tagamisel.

Eesti jalaväekompanii ülem major Ranno Raudsik andis Helmandi väekoondise ülemale ülevaate olukorrast vastutusalal ning kompanii tegevusplaanidest, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Samuti tutvus brigaadikindral Chiswell patrullbaasis Wahid Eesti meedikute poolt läbiviidud meditsiinitreeninguga Afganistani, Suurbritannia ja Eesti sõduritele.

Helmandi väekoondise koosseisus teenivad Suurbritannia, Taani ja Eesti sõdurid. Lõuna-Afganistani Helmandi provints on julgeolekuolukorra poolest üks riigi ohtlikumaid piirkondi.

Estcoy-11 eesmärgiks on domineerida alal ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut. Kompanii ülesandeks on kohaliku elanikkonna kaitsmine ja Talibani võitlejate tegevuse segamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles