«Pealtnägija»: kaksikuid lapsendada soovinud naised süüdistavad Tilsi perekodu laste «kinnihoidmises»

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed. Illustreeriv foto.
Lapsed. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Mitu naist, kes püüdsid edutult Tilsi perekodust võtta enda perre kasvama puudega kaksikuid, väidavad, et lastekodu hoiab lapsi «kinni», kuna ei taha kaotada laste pealt saadavat pearaha, samas ütlevad nii Tilsi perekodu kui ka Põlva sotsiaalosakonna juhataja, et põhjus pole pearahasüsteemis, vaid tegelikult on kahtluseid põhjustanud osapoolte suhtluses tekkinud infosulud.

Nimelt on naiste hinnangul süüdi selles tänane pearahasüsteem ehk väga lihtsustatult öeldes – riik annab perekodule täpselt nii palju raha, kui neil lapsi on, vahendas ERRi uudisteportaal «Pealtnägijat». 

Täpsemalt kontakteerus «Pealtnägijaga» kokku neli peret, kes on tahtnud Tilsi perekodust hooldusele võtta kuut väikelast, aga kellel kõigil on tekkinud mingi kahtlane tõrge.

Tekkinud on mitu leeri, kes kõik raiuvad, et nemad tahavad lastekodulastele ainult head teha, aga neile töötatakse vastu või ei saada neist aru.

MTÜ Igale Lapsele Pere juht Jane Snaith tõdes, et keeldumise põhjuseid peaks küsima eelkõige lastekodude juhtide käest, samas nentis MTÜ juht, et iga lapsega lahkub ka ligikaudu tuhat eurot.

Kui aga uurida, kust on tekkinud nii tõsised süüdistused, siis jääb järjest rohkem mulje, et tegu on klassikalise Eesti probleemiga, kus inimesed ei oska või ei taha üksteisega normaalselt suhelda ja piisavalt asju selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles