Lauristin: Eestil on siht, kuid see tuleb üles leida (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Erakogu

Eesti pikaajalise sihi kohta ütles Marju Lauristin (SDE) «Foorumis», et see on Eestil kindlasti olemas, kuid see tuleb üles leida, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Mina alustaksin põhiseadusest, hakkaks seda algusest lugema ja ega vist sissejuhatusest kaugemale ei jõuakski, sest sealt tekib juba hulk suuri küsimusi. Vastus tuleb leida küsimustele, kuidas me saavutame selle, et Eesti riik oleks kõikidele, kes siin elavad, niisugune, et tekitab veendumuse ja usu, et riik toimib järjekestvalt,» arutles ta. 

Vabaerakonna juht Andres Herkel nõustus, et Eesti siht on antud põhiseaduse esimeste lausetega, Reformierakonna liikme Urmas Paeti sõnul on Eesti visioon kõikidele teada, iseasi kui hästi suudetakse seda välja öelda.

Õppejõu Agu Uudelepa sõnul aga on probleem selles, et kui rääkida Eesti visioonist, pole kellelgi konkreetset arusaama, kuhu, miks ja kuidas peaks Eesti riik jõudma.

Tallinna ülikooli professori Anu Tootsi hinnangul püsib Eesti riik mugavustsoonis, kuid vaja oleks põhjapanevaid reforme, mis muudaksid ka paljusid teisi ühiskonna jõujooni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles