Maripuu: kärped iivet ei mõjuta

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix.

Sotsiaalminister Maret Maripuu hinnangul ei mõjuta erinevate lastega seotud toetuste kärped järgmise aasta riigieelarves Eesti iivet.


«Mina ei usu, et need kärped, mis me tegime, avaldaksid mõju iibele, sest iibele on kõige paremat mõju avaldanud vanemahüvitis ja vanemahüvitise põhimõtteid ei ole muudetud,» rääkis Maripuu valitsuse pressikonverentsil.

Ajakirjanike täpsustava küsimuse peale, et kui palju tavaline lapsega perekond seadusemuudetuste mõjul kaotab, ütles Maripuu, et perekond, kus on kooliealine laps, kaotab senisega võrreldes uuest aastast 450 krooni aastas.

Peaminister Andrus Ansip täpsustas aga, et tegelikult ei lähe lapsega perede olukord halvemaks.

«Esimesest lapsest tulumaksuvabastus annab lapsega perekonnale päris suure koguse raha juurde. Nii et kaotusega kindlasti järgmisel aasta tegemist ei ole.»

Eelarvetasakaalu nimel kärbitavate sotsiaalkulutuste pakett, mille valitsus täna hommikul heaks kiitis, kaotab korra aastas makstava 450-kroonise koolitoetuse ning isapuhkuse ajal makstava toetuse.

Puhkuseseaduse muudatus tagab õiguse kasutada ettenähtud isapuhkust, kuid kaotab isapuhkuse eest riigieelarvest makstava hüvitise.

Eelnõuga lõpetatakse ka lapsehooldustasu maksmine vanemale, kellele makstakse samal ajal vanemahüvitist.

Eelnõu kohaselt ei maksta vanemahüvitist saavale vanemale lapsehooldustasu ühegi lapse kohta peres.

Töö- ja puhkeaja seadust täiendatakse lõikega, mille kohaselt ei anta vaheaegu lapse toitmiseks, kui lapse kasvatamise eest makstakse vanemahüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles