Laar: Venemaalt raha nuruval poliitikul pole valitsusse asja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar on veendunud, et Savisaare suhted Venemaaga vajavad selgitamist ning tema hinnangul võiks kapo suu lahti teha.

«Olen veendunud, et rahvas vajab antud küsimuses rohkem informatsiooni, muidu lõppeb kõik nagu ikka. Lugedes kapo viimast avaldust jäi mulle mulje, et nad kavatsevad suu lahti teha - ma arvan, et see oleks õige samm,» rääkis Laar Postimees.ee´le.

Rääkima peaksid tema sõnul need, kellele vastav informatsioon usaldati, või siis andma korralduse informatsiooni avalikustamiseks. «Tahaks väga ka teada, kes on need kapo vihjatud allikad, kes selle informatsiooni - paraku küll veidi moonutatud kujul - ajakirjandusse viisid. Siis saaks ka selgeks, milline on Keskerakonna enda osa antud skandaalis,» märkis Laar.

Tema sõnul ei kuulu Venemaa nende riikide hulka, kellega Eesti on ametlikes liitlassuhetes ning Venemaalt raha nurumine annaks võimaluse poliitikat santažeerida. «Eesti valitsuses sellisel poliitikul ega tema erakonnal kohta pole,» ütles Laar.

Seni on Savisaarega seotud skandaalide politiseerimine Laari hinnangul võimaldanud Keskerakonnal neist terve nahaga pääseda, näidates Savisaart valitsuse rünnakute ja tagakiusamise süütu ohvrina.

«Me ei tahaks, et praegu samal kombel läheks ja lugu lõppeks vaid sellega, et Savisaarel õnnestuks oma valijaid eelseisvateks valimisteks mobiliseerida. IRLil pole Savisaare suhtes illusioone, meie jaoks oli tema tee valitsusse suletud juba enne praegust skandaali,» rääkis Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles