Aktivist loobus Narvas valitsuse istungi ajal kirstu põletamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Valme
Andres Valme Foto: postimees.ru

Ida-Virumaal tegutsev tuntud sõjahaudade hooldaja Andres Valme kavatses täna Narvas valitsuse väljasõiduistungi ajal põletada meeleavaldusel kirstu, kuid loobus viimasel hetkel oma plaanist.

Valme tahtis oma aktsiooniga juhtida tähelepanu sõjahaudade kehvale olukorrale ning sellele, et valitsust see teema ei huvita.

Valme sõnul loobus ta oma kavatsusest eelkõige politsei surve tõttu, kuid politsei eitab surve avaldamist.

Ida prefektuuri Narva politseijaoskonna ülem Sergei Andrejev ütles venekeelsele Postimehele, et jutt surve avaldamisest on vale.

«Pärast seda, kui Valme oli meediakanalite kaudu oma kistuspõletamise kavast teada andnud, võtsin temaga ühendust, et uurida tema plaanide kohta. Valme selgitas, et ta kavatseb viia aktsiooni läbi Tartu ülikooli Narva kolledži juures üksi ning meeleavalduse kestus on umbes 20 minutit. Pärast aktsiooni kavatses Valme minna kolledzis toimuvale valitsuse pressikonverentsile. Ütlesin Valmele, et juhul kui ta kavatseb oma aktsiooni veel kedagi kaasata, peab ta vastavalt kehtivale korrale meeleavalduse registreerima,» rääkis Andrejev.

Valitsus pidas täna väljasõiduistungi Narvas. Valitsuse istungile järgnes Tartu ülikooli Narva kolledžis avalik pressikonverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles