Politsei näitab taas Facebookis enda igapäevatööd

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti Facebooki leht.
Politsei- ja piirivalveameti Facebooki leht. Foto: Ekraanitõmmis

Täna hommikust kuni laupäeva hommikuni postitab politsei- ja piirivalveamet 24 tunni jooksul oma Facebooki seinale infot numbrile 112 tulnud väljakutsete kohta. 

Kokkuvõtted laekunud kõnedest avaldatakse tunnise viivitusega ning suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus ning mitte kahjustada võimalikke menetlusi. Näiteks annab politsei osalisi või aadressi täpsustamata teada, et sai väljakutse Tallinna kesklinna, kus korterist kostab lärmi.

Kõigil neljal Facebooki väljakutsete maratonil osalenud veebikonstaabel Maarja Punaku sõnul joonistub 24 tunni jooksul PPA Facebooki lehele postitatust sisust välja tervikpilt, milline on  üks keskmine reede Eestis ning kuidas näeb välja politseinike argipäev. «Eelmised väljakutsete maratonid on näidanud, et paljud politseini jõudnud väljakutsed on seotud olukordadega, kus kõne põhjuseks on alkoholi tarbinud inimesed, kes on pööranud omavahel tülli või jäänud kaaskodanikele silma abitus või agressiivses olekus. Praegu ühiskonnas arutluses olev alkoholidebatt on samm õiges suunas ning usun, et arutelu käigus leitakse viis, kuidas säästa Eesti rahva tervist. Meie inimesed ja riik on seda väärt.»

Keskmiselt laekub hädaabinumbrile 112 ööpäeva jooksul umbes 4000 telefonikõnet üle Eesti, millest politseinike reageerimist vajab ligi 450. Eelmine politsei väljakutsete maraton Facebookis oli aasta tagasi 12. juunil, ning 24 tunni jooksul tehti PPA Facebooki lehele 733 sissekannet politseile laekunud kõnedest.

Politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehte saavad lugeda ka need inimesed, kellel pole portaalis kontot.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles