Politsei leevendas liikumise piiranguid Pärnu lahe jääl (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetõus Pärnu lahe ääres Valgerannas.
Päikesetõus Pärnu lahe ääres Valgerannas. Foto: Johannes Kahu

Tänasest on taas lubatud mõningaste piirangutega liikuda Pärnu lahe jääl.

Pärnu lahe jääl on tänasest lubatud liikuda kõigil huvilistel kaldast kuni kolme kilomeetri kaugusele, teatas Lääne prefektuur. Seda tohib teha vaid kuni A-kategooria sõidukitega.

Sõiduautodega merejääle minek pole lubatud. Kutselistele kaluritel on lubatud liikuda kaldast kaugemale kui kolm kilomeetrit, kuid ka nemad ei tohi minna jääle sõiduautodega.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul on politseinikud pidevalt jääolusid jälginud ja hetkel on olukord paranenud, mistõttu ka piirangutes järeleandmisi tehakse.

«Kindlasti ei soovita me jääle minna neil, kellel puuduvad oskused ja vahendid hädaolukorras enda või kaaslaste abistamiseks. Näeme igal aastal, et jääl liiklemine võib kujuneda eluohtlikuks ka väga kogenud kalastajatele. Halvima ärahoidmiseks soovitame kõigil olla äärmiselt ettevaatlikud,» ütles Sinimeri.

Politsei keelas Pärnu lahe jääle mineku 9. veebruaril ja siis lubati jääle vaid kutselisi kalureid püügivahendite äratoomiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles