Austraalia süüdistab kolme eestlast 3,5 miljoni dollari omastamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia politsei
Austraalia politsei Foto: SCANPIX

Austraalias süüdistatakse kolme eestlast seotuses kuritegeliku rühmitusega, mis omastas teiste inimeste kontodelt ebaseaduslikult umbes 3,5 miljonit Austraalia dollarit  (2,36 miljonit eurot), kirjutas Austraalia meedia reedel.

Lääne-Austraalia politsei, föderaalpolitsei ja piirivalve alustas möödunud aastal uurimist, kui hulk inimesi teatas, et nende pangakontodesse on sisse murtud, kirjutas veebiuudiste leht news.com.au.

Uurimise käigus selgus, et kontodelt saadeti nende omanike teadmata raha Austraalias elavate eestlaste kontodele.

23. veebruaril peeti kinni 23-aastane Eesti kodanik, kellele esitati kümme süüdistust ebaseaduslikult omastatud varaga kaubitsemises. Politsei väitel jõudis süüdistatu kuni kuuele pangakontole 2015. aasta augustist oktoobrini üle 195 000 dollari.

Tema esimene kohtuistung toimus 25. veebruaril ning ta jäeti eelvangistusse. Järgmine istung toimub 9. märtsil.

Süüdistus on esitatud veel kahele sama rühmituse eestlasest arvatavale liikmele.

Üks neist on 18-aastane ja talle esitati 10 süüdistust ebaseaduslikult omastatud vara saamises, üks süüdistus ebaseaduslikult omastatud vara saamise katses ning neli süüdistust kõnealuse varaga kaubitsemises 2015. aasta 26. oktoobril. Ta ilmus Perthis kohtu ette järgmisel päeval.

Teisele, 20-aastasele noormehele, esitati kaks süüdistust ebaseaduslikult omastatud varaga kaubitsemises 2015. aasta 26. detsembril ning tema ilmus kohtusse 28. detsembril.

Lääne-Austraalia politsei pressiesindaja sõnul suutsid kurjategijad, kes võtsid Austraalias asuvate Eesti sotsiaalmeedialehtede kaudu sihikule Austraalias elava eestlaste kogukonna, on praeguseks omastanud umbes 3,5 miljonit dollarit.

Politseinik Andie Fagan ärgitas Austraalias elavaid eestlasi hoidma kõnealuse rühmituse tegevuste suhtes oma silmad lahti. «Nende veebilehtede kaudu satuvad (eesti - BNS) kogukonna liikmed haavatavasse olukorda ning neid võib ähvardada vangistus ja rühmituse ähvardused juhul, kui nad (kogukonna liikmed - BNS) on selle tegevustega seotud,» lausus ta.

Eesti välisministeeriumist kinnitati reedel BNSile, et ollakse juhtunust teadlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles