Kohus mõistis altkäemaksuks suitsukala võtnud ametniku tingimisi vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tartu maakohus tunnistas altkäemaksuks suitsukala võtnud veterinaar- ja toiduameti endise ametniku kuriteos süüdi ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Kohus tunnistas Eve Tammekivi (59) süüdi ametialases võltsimises ja altkäemaksu võtmises ning mõistis talle üheaastase tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, ütles Tartu maakohtu pressiesindaja.

Menetluskuludena tuleb Tammekivil tasuda kokku 1333 eurot.

Kohus leidis, et mõlemad süüdistuses kirjeldatud kuriteod on tõendatud ja põhjendatud on süüdistatavale mõista prokuröri taotletud karistus. Karistuse mõistmisel arvestas kohus sellega, et Tammekivi eiras ametnikuna oma tegudega olulisel määral aususe kohustust.

Süüdistuse järgi allkirjastas Tammekivi töötades veterinaar- ja toiduameti Tartumaa veterinaarkeskuse toidubüroo peaspetsialistina vähemalt kolmel korral tervisesertifikaati, mille alusel transportis äriettevõte välismaale kokku ligi 64 500 kilogrammi külmutatud kalatoodangut. Oma allkirjaga kinnitas ametiisik, et ta on kalatoodangut üle vaadanud ning see vastab kehtestatud normidele. Kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendid viitavad aga sellele, et süüdistatav ei ole toodangut enne transportimist kontrollinud.

Lisaks süüdistatakse naist selles, et tervisesertifikaadi allkirjastamise eest sai ta vastutasuna neli kilo suitsukala.

Kriminaalasja materjalidest selgub, et kuriteod pandi toime 2013. aasta detsembris ja järgmise aasta jaanuaris.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi politsei- ja piirivalveamet ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Sama kriminaalasja raames lõpetas prokuratuur menetluse oportuniteediga kahe mehe suhtes, kes tegutsesid välismaale kalatoodangut transportinud äriettevõtte nimel. Neile pandi kohustuseks maksta riigituludesse kokku 3500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles