Politsei tabas 10 kilogrammi amfetamiini ja kolm kilogrammi ecstasyt (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei pidas jaanuari lõpus kinni kaheksa inimest, keda kahtlustatakse ligi 10 kilogrammi amfetamiinipulbri ja kolme kilogrammi ecstasy Eestisse toimetamises.

Politsei pidas koostöös maksu- ja tolliametnikega 26. jaanuaril Eesti-Läti piiri lähedal kinni Lätist tulnud sõiduauto, milles oli kaks naist ja kaks meest. Läbiotsimisel leidsid ametnikud autost ligi 10 kilogrammi amfetamiinipulbrit ning kolm kilogrammi ecstasy tablette. Kinnipeetutest kolm on Eesti kodanikud ning üks määratlemata kodakondsusega.

Samal päeval pidasid keskkriminaalpolitsei ametnikud kinni veel neli meest, keda kahtlustatakse narkootikumide veo organiseerimises. Mehed peeti kinni Tallinnas, neist kaks on Hollandi kodanikud ning kaks määratlemata kodakondsusega kohalikud elanikud.

Kohus võttis prokuratuuri taotlusel kaheksast kinnipeetust kuus, nende hulgas ka Hollandi kodanikud, eeluurimise ajaks vahi alla.

«Senised uurimisandmed näitavad, et narkootikumide vedu organiseeriti suunal Holland-Soome, kuid on tõenäoline, et osa tabatud ainest oli mõeldud ka Eesti turule paiskamiseks,» sõnas riigiprokurör Vahur Verte.

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo talituse juhi Ago Leisi sõnul sai selle transiitkanali avastamine võimalikuks tänu keskkriminaalpolitsei ja Soome tolliameti vahel moodustatud uurimisrühmale. «Meie jaoks on koostöö välispartneritega väga oluline, sest ainult nii saab tõkestada rahvusvaheliste kuritegelike gruppide tegevust,» sõnas Leis.

Kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles