Julgeolekukomisjon: Savisaar on küsinud erakonnale täiendavalt raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar andis pressikonverentsi.
Edgar Savisaar andis pressikonverentsi. Foto: Priit Simson

Valitsuse julgeolekukomisjoni hinnangul tuleb avalikkust täiendavalt teavitada vastuluure käigus saadud informatsioonist Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt. Kaitsepolitsei väitel on Savisaar lisaks kiriku ehitamise toetamisele küsinud konspireeritud viisil täiendavalt raha erakonnale, kuid see varjatud rahastamise katse tõkestati.

Julgeolekukomisjon kuulas täna ära kaitsepolitseiameti (kapo) informatsiooni välisriigist lähtuvast luure- ja mõjutustegevusest, millest ilmnesid seosed Savisaare poolt Keskerakonnale rahaküsimisega Venemaalt.

Julgeolekukomisjoni liikmed veendusid, et Savisaar on lisaks kiriku ehitamise toetamisele küsinud konspireeritud viisil täiendavalt raha erakonnale.

Kaitsepolitseiamet tõkestas erakonna varjatud rahastamise katse.

Komisjon ootab, et kaitsepolitseiamet informeeriks avalikkust rahaküsimise asjaoludest võimalikult avatult, viisil, mis ei kahjusta Eesti julgeolekuhuve ega ohusta julgeolekuasutuste tegevusmeetodeid ja allikaid.

Julgeolekukomisjoni hinnangul on kaitsepolitseiamet edukalt täitnud julgeolekuasutuste seadusest tulenevaid ülesandeid Eesti põhiseadusliku korra ja territoriaalse terviklikkuse tagamisel ning teeb seda ka edaspidi.

Valitsuse julgeolekukomisjoni kuuluvad peaminister, rahandusminister, justiitsminister, siseminister, välisminister ja kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles