Piirimaa eest laekuvad sendid ärritavad setosid (18)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurite abimees, belgia lambakoer Tiks istub sama koha peal, kust rööviti ülemöödunud aasta septembri algul kaitsepolitseinik Eston Kohver. Toona oli seal paras võpsik, nüüd aga on mets raadatud.
Piirivalvurite abimees, belgia lambakoer Tiks istub sama koha peal, kust rööviti ülemöödunud aasta septembri algul kaitsepolitseinik Eston Kohver. Toona oli seal paras võpsik, nüüd aga on mets raadatud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Seto Kuldar Laanelind ei kavatse 1550 ruutmeetri suurust piiririba 90 euro eest riigile kinkida: «Mul keeraks isa hauas teise külje, kui ta teaks, et parseldan sellise hinna eest maad maha!»

Laanelinnu sõnul ostsid maa kunagi tema esivanemad ja siis maksis see hingehinda. «Riik tahab seda maad olematu hinnaga kätte saada,» lausus Laanelind. Mees on arvutanud, et ruutmeetri hinnaks kujuneb 5,8 senti.

Laanelinnu andmetel on neid inimesi, kellele riigi pakutav hüvitis ei sobi, kokku 26. 

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles