Ilves liiklusseadusest: ebameeldivaid üllatusi võiks olla võimalikult vähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus liiklusseadus lubab tänava ületamisel ratta selga jääda.
Uus liiklusseadus lubab tänava ületamisel ratta selga jääda. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus riigikogu fraktsioonide juhtidega, kellega arutati parlamendile tagasi saadetud liiklusseaduse saatust ja riigipea toonitas, et 1. jaanuar on niigi keeruline aeg, mistõttu tuleks enam rõhku panna teavitusele.

Riigipea jättis eile välja kuulutamata ja saatis riigikogule tagasi seal 16. detsembril vastu võetud liiklusseaduse , kuid talle tegi rõõmu, et parlament on asunud tegutsema erakorralise istungjärgu kokkukutsumiseks.

«Loodan, et kõik saab selgeks enne 1. jaanuari ja segadus laheneb,» ütles president Ilves. «Mida kiiremini see juhtub, seda parem nii kõigile liiklejatele kui ka riigikogu mainele.»

 Presidendi sõnul tuleb näha vaeva, et majandus- ja kommunikatsiooni- ning siseministeerium, samuti politsei- ja piirivalveamet teavitaksid seejärel avalikkust operatiivselt ja arusaadavalt, millised eeskirjad kehtivad 1. jaanuaril Eesti teedel.

«Meie elus on eeloleval 1. jaanuaril niigi palju uut, et ebaselgust ja ebameeldivaid üllatusi võiks olla võimalikult vähe,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles