Riigikogu koguneb liiklusseaduse praaki parandama neljapäeval

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik Liivalaia tänaval
Ummik Liivalaia tänaval Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsub 25 riigikogu liikme ettepanekul neljapäevaks kokku riigikogu erakorralised istungjärgud, et parandada ära liiklusseaduse parandamise käigus seaduseteksti lipsanud praak, mille tõttu president Toomas Hendrik Ilves seaduseparandused välja kuulutamata jättis.

Ergma kutsub Toompea lossi istungisaali kokku riigikogu erakorralise istungjärgu 23. detsembril 2010 algusega kell 10, teatas parlamendi pressiesindaja.

Istungjärgu päevakorras on vabariigi presidendi poolt 20. detsembril 2010 välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse uuesti arutamine.

Kui presidendi poolt välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadust riigikogu muutmata kujul uuesti vastu ei võta, kutsub riigikogu esimees 25 riigikogu liikme ettepanekul kokku teise erakorralise istungjärgu 23. detsembril 2010 algusega kell 13 nimetatud seaduse teistkordseks menetlemiseks, teiseks lugemiseks.

Kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse teine lugemine lõpetatakse, siis kutsub riigikogu esimees samal päeval 25 riigikogu liikme ettepanekul algusega üks tund pärast teise lugemise lõpetamist kokku kolmanda erakorralise istungjärgu nimetatud seaduse kolmandaks lugemiseks.

«Riigikogu üksmeelne tahe on olnud uus liiklusseadus ja seda täiendav seadus jõustada koos ja üheaegselt, s.t 1. juulist 2011. Riigimehelik on koguneda veel enne jõulu ja liiklust reguleeriv normistik korrektselt paika panna ning võimalikku segadust tekitav aps seadusest kõrvaldada. Kõigil liiklejatel peab olema üks-üheselt selge, milline normistik kehtib Eesti liikluses 1. jaanuarist,» ütles riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas Postimees.ee'le.

«Kui riigikogu erakorraliselt ei koguneks ja oma otsuseid ei täpsustaks, tekiks olukord, kus 1. jaanuarist jõustub uus liiklusseadus ja seda korrigeeriv seadus 1. juulist. Liiklusnormistiku nii tihe muutumine pole kindlasti hea,» leidis Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles