Politsei tabas üle-eestilisel puhumisreidil kümneid joobes juhte (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud pöörasid täna kogu Eestis suuremat tähelepanu sõidukijuhtide kainusele ning tabasid roolist mitukümmend joobes juhti.

Politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Riho Tänak ütles õhtul pressiesindaja vahendusel Postimehele, et kuigi politsei andis tänasest kontrollist varahommikul teada, otsustas väga palju inimesi joobes rooli istuda.

Kella 15 seisuga olid politseinikud kõrvaldanud üle Eesti juhtimiselt 40 joobes inimest, nende seas kolm kutselist juhti. «See arv pole kahjuks lõplik, sest mitmed kontrollid jätkusid ka päeva teises pooles ja täpsed numbrid selguvad homme hommikul,» lausus ta.

Tänaku sõnul korraldab politsei üleriigilisi kontrolle üldjuhul vähemalt kaks korda kuus, lisaks korraldavad prefektuurid taolisi reide, lähtudes oma riskianalüüsist.

Tema sõnul tabatakse üleriigilisi kontrolle läbi viies alati juhte, kes ei ole hommikul rooli minnes kained. «Kui alkoholi on tarvitatud eelmise päeva hilistundidel, ei pruugi keha jõuda seda hommikuks läbi töötada. Juht peab enne autoga sõitmist olema veendunud oma kainuses,» ütles ta.

Tänak rõhutas, et ebakained sõidukijuhid on ohtlikud kõikidele liiklejatele. «Nende reaktsioon on häiritud ning tegelikkus moonutatud, samuti hinnatakse oma võimeid üle,» märkis ta. Joobes juhte saab karistada rahatrahvi, juhtimisõiguse äravõtmise või sõiduvahendi konfiskeerimisega, lisaks saab taotleda nende aresti.

Sel aastal on politsei juhtimiselt kõrvaldanud ligi 1200 joobes juhti, kellest pea 60 olid narkojoobes. Joobes juhid on põhjustanud tänavu 18 liiklusõnnetust, milles on kannatada saanud 23 inimest.

Möödunud aastal tabati Eestis 7878 joobes juhti, neist 280 olid narkojoobes. Samal aastal toimus 1359 inimkannatanuga liiklusõnnetust, millest 138 oli põhjustanud joobes juht. Nendes õnnetustes sai vigastada 182 ja hukkus 15 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles