Aru ei kujuta ette Venemaalt raha küsinu jätkamist poliitikas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juht Peep Aru leidis, et kui saab kinnitust, et Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on küsinud erakonnale raha Venemaalt, siis ei kujuta ta tema  jätkamist poliitikas ette.

«Kui selline asi on teoks saanud, on see küll väga taunitav,» ütles Postimees.ee'le Aru, kes käis täna vabariigi presidendi ja riigikogu fraktsioonijuhtide kohtumisel, kus muu hulgas tuli jutuks ka avalikkuseni jõudnud info, et Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar on küsinud Venemaalt raha oma erakonnale ja Lasnamäele Vene õigeusukiriku ehitamiseks.

«Ma ei kujuta ette, kuidas sellise teo toimepanija saaks poliitikas jätkata,» ütles Aru.

Täna kogunenud valitsuse julgeolekukomisjoni, kuuluvad peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, justiitsminister Rein Lang, siseminister Marko Pomerants, välisminister Urmas Paet (hetkel visiidil Suurbritannias) ja kaitseminister Jaak Aaviksoo, hinnangul tuleb avalikkust täiendavalt teavitada vastuluure käigus saadud informatsioonist Edgar Savisaare rahaküsimise kohta Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles