Eesti noormees võitis arvutimängus teist korda miljon dollarit (6)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Secreti võiduhetk Shanghais.
Team Secreti võiduhetk Shanghais. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Eesti noormees Clement Ivanov alias Puppey võitis Hiinas Shanghais korraldatud arvutimängu «Dota 2» turniiril koos oma meeskonnaga Team Secret 1,1 miljonit dollarit.

26-aastane Tartust pärit noormees, kes oli viieliikmelise võidutiimi kapten, on esimene, kes on suutnud võita Valve meistrivõistlusi (Valve Corporation on «Dota 2» tootja – toim) kahel korral, kirjutab gosugamers.net.

Eelmine kord võitis ta miljon dollarit 2011. aastal Saksamaal peetud turniiril, pärast mida laekus tema pangaarvele 180 000 dollarit, raha jagatakse meeskonnaliikmete ja sponsorite vahel.

Team Secret enam sponsoreid ei kasuta. Tiimis on veel üks kanadalane, rootslane, taanlane ja rumeenlane. Varem mängis noormees Ukrainas baseeruvas meeskonnas NaVi, Ukrainas asus ka nende kontor.

Esportsearnings.com andmetel on Ivanov käesoleva aasta märtsi seisuga kõige enam teenivate arvutimängurite seas 8. kohal, olles oma karjääri jooksul 68 turniirilt kokku korjanud hämmastavad 1 160 000 eurot.

«Dota 2» on strateegiamäng, kus üks meeskond üritab maagiliste võimetega kangelaste abil purustada vastaste tsitadelli, võttes järjest maha leegitsevaid kaitsetorne ja pistes rinda kollidega. Sellel on märkimisväärne hulk mängijaid: «Dota 2» mängib kuus üle 10 miljoni inimese.

Puppey’t kirjeldatakse veebis kui ühte kõige viljakamat «Dota» kaptenit maailmas. «Ta ei karda eksperimenteerida, isegi tähtsate matšide puhul. Puppey on näide professionaalsusest «Dotas», ta mõistab oma vastutust. Tema hea inglise keele oskus on võimaldanud tal mängida paljudes Euroopa meeskondades,» kiidetakse Ivanovi.

«Ivanov on avatud ja seltskondlik inimene,» iseloomustatakse noormeest. Lisaks arvutimängudele oskab Ivanov mängida veel klarnetit, viiulit, kitarri ja saksofoni.

Shanghai Majori turniiri võitja auhinnafond oli veidi üle miljoni euro. Kokku jagati võistlusel auhindu 3 miljoni dollari ulatuses. Turniiri kvalifikatsioon algas juba jaanuari alguses, kokku osales turniiril 16 meeskonda.

Video Team Secretist 2015. aasta lõpus Frankfurt Majoril kulisside taga ehk mänguhoos:

Veebruari lõpus vahetult enne turniiri lõpplahingut tehtud intervjuu meeskonnaga:

Ivanov tunnistab intervjuu alguses, et mõnikord tuntakse teda ka Eestis tänaval kõndides ära.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles