Rasmus Kagge lahkub «Pealtnägijast» ja läheb valitsuse meedianõunikuks (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Kagge.
Rasmus Kagge. Foto: Liis Treimann

Ligi kümme aastat «Pealtnägijas» töötanud ajakirjanik Rasmus Kagge lahkub rahvusringhäälingust ja asub aprillis tööle valitsuse kommunikatsioonibüroos meedianõunikuna.

«Head sõbrad! 1991. aasta aprillis ilmus toonases Päevalehes minu esimene artikkel «Las nad ajavad seda Eesti asja». Ehkki esimene honorar – 14 rubla ja 50 kopikat – pani lapsel käed värisema, sai Võidu väljaku legendaarsest Hartwalli putkast selle eest vaid kaks hamburgerit, purgi Jaffat ja oligi kõik. Ometi oli sellega minu saatus otsustatud,» teatas Kagge äsja oma Facebooki kontol.

Ta jätkas: «Täpselt 25 aastat tagasi andsin ma kuradile sõrme ja nagu ikka – tema võttis terve käe. Unistus saada ajakirjanikuks tegi tänu Toomas Sildamile tormilise lendstardi ja see lend ei ole tänaseni katkenud.

Kujutate ikka ette – 25 aastat! See on veerand sajandit! Kui palju töötab täna veel ajakirjanikuna neid, kes on kirjutanud artikli 1991. aasta augustiputšist? Mina kirjutasin. Ja millise vägeva pealkirja all see toona Päevalehes ilmus: «Kolm päeva, mis vapustasid maailma!» Uau!

Lühidalt öeldes tähendab see seda, et aeg on lõpuks ometi teha karjääris kannapööre. Seda enam, et ma olen alles 38-aastane. Seetõttu lahkun ma märtsi lõpus «Pealtnägijast» ja «Vikerhommikust». Lahkun Eesti Rahvusringhäälingust ja üldse ajakirjandusest. Et aprillist asuda tööle Stenbocki majas Toompeal. Minu uus tööandja on riigikantselei ja amet vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo meedianõunik.

Ütlen kohe ära, et ma ei lahku «Pealtnägijast» ega ERRist intriigide või vastuolude tõttu. Vastupidi, mind on «Pealtnägija» meeskonnas ja ERRis hoitud ja armastatud kõik viimased 10 aastat ning selle eest tänan südamest kümneid kolleege. Eelkõige aga Mihkel Kärmast ja Piret Priisaart.

Lühidalt öeldes – ma teen elus kannapöörde, sest üks suur ja pikk ring on minu jaoks lõplikult täis saanud. Ma olen töötanud piisavalt kaua nii ajalehtedes, televisioonis kui ka raadios. Ma olen noor mees ja lihtsalt nii ongi, et ma vajan elus uusi väljakutseid.

Kui vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo juht Helin Vaher tegi mulle hiljuti pakkumise tulla peaministrit ja valitsust nõustama, siis olin ma sellega sisuliselt poole sõna pealt nõus. Sest kui SEE ei ole huvitav, põnev ja ahvatlev väljakutse, siis mis veel üldse on väljakutse!? Aidata järjest tormilisemal ajal oma riigi valitsust on vähemalt minu jaoks küll nagu missioon, millest ei saa keelduda. Ma olen selle väljakutse eest tänulik ning ma väga tahan ja loodan, et minust on abi.

Sõbrad! Ma ei tea, millega see peatükk lõpeb, aga täna ma tunnen, et mu silmad jälle säravad ning ma olen leidmas uut hingamist. 25 aastat kestnud lend on olnud imeline. Ma tänan kõiki toredaid kolleege, lugejaid, vaatajaid ja kuulajaid, kes on mind kõik need aastad toetanud, kannatanud ning kasvatanud. Kindlasti oleks veel palju öelda, aga küll jõuab. Tegu on ju siiski vaid ühe lihtsa töökoha vahetusega.»

Kärmas: see on suur kaotus Eesti ajakirjanduse jaoks

«Pealtnägija» meeskonna juht Mihkel Kärmas ütles ERRi uudisteportaali vahendusel, et Rasmuse lahkumine on suur kaotus nii «Pealtnägija» kui Eesti ajakirjanduse jaoks.

«Rasmus on suur ajakirjanik ja suurepärane inimene. Me oleme «Pealtnägijas» koos teinud vägevaid asju – julgen öelda, et mõnel korral isegi ajalugu – ning tema lahkumine kurvastab,» ütles Kärmas.

«Aga ma saan aru tema põhjendustest, et ta vajab pärast nii pikka karjääri väljakutseid, mis vere uuesti käima lööks. Soovin Rasmusele südamest edu ja õnne valitud teel ning väga loodan, et uues ametis osatakse tema talenti ära kasutada ja tema kirg ning kompromissitus ei kustu,» kõlas Kärmase soov.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo juht Helin Vaher teatas, et tal on hea meel kinnitada, et Rasmus Kagge on otsustanud teha oma tööalase kannapöörde Stenbocki maja kasuks ja võtta vastu tööpakkumine valitsuse kommunikatsioonibüroolt.

«Rasmusel on väga hea ühiskondlik närv, ta on kõva ja selge häälega idealist ning maailmaparandaja, keda on ajakirjanikuna päriselt huvitanud, kuidas elu Eestimaal paremaks muuta,» kirjutas ta.

«Talle läheb Eesti inimese ja meie riigi käekäik korda ja just sellist meest on riigil endal praegu vaja. Mul on suur au ja siiralt hea meel, et Rasmus meie pakkumise vastu võttis. Rasmus asub valitsuse meedianõunikuna tööle 4. aprillist ja tema peamiseks rolliks saab olema peaministri ja valitsuse kommunikatsioonialane nõustamine,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles