Savisaare sõnul ei taju Rõivas olukorda riigis (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar leiab, et peaminister Taavi Rõivase avaldus, justkui oleks praegune valitsus läbi aegade kõige tublim ning põhimõttelisi reforme ei ole vaja, näitab, et peaministril on kehv ettekujutus reaalsest olukorrast.

«Alustame sellest, et enamik Eesti inimesi annab valitsusjuhile rekordiliselt madala hinde,» ütles Savisaar erakonna pressiesindaja vahendusel. Savisaar toonitas, et valitsuserakondade toetus sulab ja jääb opositsioonile alla.

Keskerakonna esimehe sõnul on erakordselt kõnekas, et Rõivase valitsuse suhtes on kriitiliselt arvamust avaldanud mitmed endised peaministrid. 

«Tiit Vähi, Mart Laar, Siim Kallas ja ka mina oleme selle valitsuse suhtes kriitiliselt sõna võtnud. Ei mäletagi, et meil oleks olnud valitsusjuhti, keda vaadates praktiliselt kõik tema eelkäijad hoiavad peast kinni ja muretsevad tõsiselt, et riigitüüri juurde on pääsenud täielikud eluvõõrad diletandid. Isegi Andrus Ansipilt pole oma eelkäija kohta eriti head sõna kostnud,» rääkis Savisaar.

Mis puudutab reformivajadust, siis peab Savisaar ettekujutust, et riik on valmis ja vajab vaid pisut häälestamist, eluvõõraks. 

«Meil on väga tõsised probleemid, mida paraku ei saa lahendada siit-sealt maksuseadusi kõpitsedes. Muidugi on vaja just põhimõttelisi reforme. See et peaminister seda ei mõista, näitab, et ta lihtsalt ei taju, mis meie riigis tegelikult toimub,» ütles Savisaar.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles