Väikesaared saavad 640 000 eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi looduskaitseala.
Vilsandi looduskaitseala. Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeerium avab tänasest väikesaarte programmi, mille kogumaht on 640 000 eurot ning millesse kuulub 13 saart.

Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul on väikesaared omavahel väga erinevad ning seetõttu erinevad ka nende elanike vajadused. «Väikesaarte elanikud teavad kindlasti ise kõige paremini, millest neil puudus on ning mille järgi on kõige suurem vajadus. Riik saab siin õla alla panna, et saarte elanike elukeskkonda parandada,» ütles minister.

Heaks näiteks on Aasa sõnul eelmise aasta kinnitatud projektid. Nende seas on näiteks Piirisaare tankla rajamine, Prangli ja Vormsi saare päästevõimekuse parandamine, Manija külastuskeskuse puurkaevu rajamine, Ruhnu teenindusmaja projekteerimine ja küttesüsteemi väljaehitamine või Kihnu saarel tuletõrje veevõtu koha ehitamine.

Väikesaarte programmi eesmärk on kaasa aidata saarte kogukondi, et paraneks sealsete esmatähtsate teenuste kättesaadavus ja tõuseks ka nende kvaliteet.

Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri- ja saarevahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid ning sideteenuseid.

Väikesaarte programmi kuuluvad 13 saart: Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manõja (Manilaid), Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles