Hanso tutvustab Abu Dhabis kaitsetööstuse suurfirmadele eestlaste minitanke (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Vaher Eli-st, Kuldar Väärsi Milremist ja kaitseminister Hannes Hanso esindamas Eesti kaitsetööstust Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis mehitamata süsteemide messil UMEX 2016.
Tõnu Vaher Eli-st, Kuldar Väärsi Milremist ja kaitseminister Hannes Hanso esindamas Eesti kaitsetööstust Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis mehitamata süsteemide messil UMEX 2016. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hannes Hanso kohtub täna Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis juhtivate rahvusvaheliste kaitsetööstuse suurfirmade esindajatega, et toetada maailma ühel mõjukamal mehitamata süsteemide messil UMEX osalevad Eesti kaitsetööstuse ettevõtteid.

Kaitseministri sõnul on Lähis-Ida ja Aasia turud Eesti ettevõtjatele perspektiivsed ning võimalusterohked, sest siin on Eestil selge konkurentsieelis. «Eesti peab vaatama julgemalt Euroopast kaugemale,» lausus Hanso ja lisas: «Pärsia lahe piirkonnas ja laiemalt Aasias suurt läbimurret üritavatele ettevõtjatele on poliitiline toetus äärmiselt oluline.»

Hanso toonitas, et Eesti peab igati toetama meie ettevõtjate innovatsiooni ja aitama avada uksi rahvusvahelisele turule selleks, et Eesti inseneride loodud uudsed ja targad lahendused jõuaksid laia maailma ja tootmisesse.

Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis mõjukal mehitamata süsteemide messil UMEX osalevad kolm Eesti ettevõtet: droonide ja simulaatorite arendaja Eli, valve-ja seiresüsteemide tootja Defendec ning jalaväe toetuseks autonoomse roomiksõiduki THeMIS loonud Milrem.

Ministri sõnul peab riik toetama kaitsetööstuse pingutusi, mis võivad muuta tuleviku lahinguvälja ning vähendada inimeste arvu lahinguväljal.

Kaitseminister pidas eile läbirääkimisi muu hulgas Pärsia lahe riikide ettevõtetega International Golden Group ja Tawazun ning rahvusvaheliste kaitsetööstusegigantidega Raytheon, BAE Systems, Cubic ja ST Kinetics. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles