Politsei tabas eilsel puhumisreidil 48 alkoholi tarvitanud juhti

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinikud kontrollisid eile puhumisreididel üle Eesti 16 300 juhi kainust ning kõrvaldasid juhtimiselt 48 alkoholi tarvitanud inimest.

Politseinikud tabasid kümme joobes veoauto- ja kaks bussijuhti. Kahe sõiduauto roolis olnud inimese joove oli nii suur, et nende suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Politsei- ja piirivalveameti vanemkomissari Riho Tänaku sõnul on üleriigilise kontrolli tulemus murettekitav, eriti tabatud kutseliste juhte arvestades.

«Alkoholi tarvitanud kutselised juhid ei anna endale aru, et nende sõiduk on liikluses teistest oluliselt suurem ja et nad vastutavad oma reisijate ohutuse eest. Nende ka kõige väiksem eksimus võib olla väga raskete tagajärgedega. Pole ilmselt vaja meelde tuletada, et alkohol suurendab oluliselt õnnetustesse sattumise tõenäosust,» sõnas Tänak.

Harjumaal kontrollisid politseinikud üle 4300 juhi kainust ja avastasid 13 alkoholijoobes juhti. Lõuna prefektuuris puhus alkomeetrisse üle 5300 inimese, kellest 12 olid alkoholi tarvitanud. Lääne prefektuuri politseinikud avastasid 3500 juhi kontrollimisel 11 ebakainet juhti. Lääne- ja Ida-Virumaal kontrolliti 3120 juhti, kellest kümme olid joobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles