Ratas: ära tuleb kuulata ka teine pool

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo poolt mõjuagendiks nimetatud Edgar Savisaar teel Kuku raadio «Linnatunni» saatesse.
Kapo poolt mõjuagendiks nimetatud Edgar Savisaar teel Kuku raadio «Linnatunni» saatesse. Foto: Priit Simson

Eile kaitsepolitsei kodulehel avaldatud süüdistused Keskerakonna liidri ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare suhtes on väga tõsised, möönis erakonna juhatuse liige, riigikogu asespiiker Jüri Ratas, kelle sõnul peab erakond nüüd tekkinud olukorda analüüsima ja seisukoha võtma.

Küsimusele, kas Savisaare jätkamine Keskerakonna juhina on võimalik, vastas Ratas Vikerraadio kella 7 uudistesaates, et esmalt tuleks ära kuulata ka teine pool. Muu hulgas meenutas Ratas, et Savisaar on talle süükspandavat seni eitanud.

«Süüdistused, mis on välja tulnud, on kindlasti väga tõsised, selle üle pole mõtet vaielda,» möönis Ratas raadiousutluses, rõhutades korduvalt, et oluline on kapo süüdistuste valguses ära kuulata ka teine pool.

«Sellise tõsise asjaga, mis üleval on, ei saa lahmida. Ka erakond peab end kokku võtma, maha istuma, vaatama nii tagasi kui ka edasi.»

Praegu on Ratase hinnangul veel vara öelda, kas ja millal Keskerakonna juhatus erakorralisele koosolekule koguneb.

Kaitsepolitsei avalikustas teisipäeva hilisõhtul varem salajaseks kuulutatud dokumendi, millest selgub, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja Tallinna abilinnapeale Deniss Boroditšile, et Keskerakond saab parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust.

Raha edastamise ja legaliseerimise eest pidi teiste seas vastutama abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles