Kuressaares algas kohtuprotsess topeltmõrvas süüdistatava noormehe üle

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuressaare kohtumajas algas täna vähemalt kuu aega kestev topeltmõrva kriminaalprotsess, millele lisandub ligi 75 000-eurone tsiviilnõue.

Protsess algas 23-aastase Gevin Küti üle, keda süüdistatakse eelmise aasta 3. juulil Aste alevikus korrusmaja süütamises, mille tagajärjel hukkus kaks inimest ja kaks sai tervisekahjustusi ning kokku 19 inimese elu sattus ohtu, kirjutab Saarte Hääl.

Avaistungil tunnistas noormees end osaliselt süüdi. Kahe inimese mõrvas ta ennast süüdi ei tunnistanud, sest ei eeldanud, et keegi võiks surra. 

Kütile riigi poolt määratud kaitsja Kersti Põld rõhutas oma kõnes, et Gevin tunnistab oma süüd osaliselt, kuid inimeste hukkumist tuleks käsitleda surma põhjustamisena ettekavatsematusest.

Prokurör Svetlana Maripuu ette loetud süüdistuskokkuvõtte järgi hakkasid tormilised sündmused hargnema eelmisel päeval, kui Rootsist töölt saabunud süüdistatav alustas Kuressaares Pritsumaja baaris pidutsemist.

Joomist jätkas ta koos tuttavatega lossipargis ning kella 22 ajal sõitis taksoga Astesse, kus jooming jätkus tema tuttava emale kuuluvas korteris. 

Kesköö paiku lõi ta seal joomingukaaslast jalaga, seejärel süütas õues olnud jalgratta, pani põlema motorolleri, peksis seda kustutama tulnud meest rusikaga näkku ja sõitis siis tuttavate autos Kuressaarde. Kõik see toimus mõne tunni jooksul. 

Kuressaares Gevinile ei meeldinud ja kaaslased tõid ta autoga Astesse tagasi. Autost väljunud noormees helistas sõbrale, öeldes, et paneb nüüd terve Aste põlema ja poob ennast seejärel üles. Kohe asus ta ka tegutsema, süüdates oma sõnul krõpsupaki, mille viskas korrusmaja trepi alla, kus hoiti lapsevankreid, pappkaste ja muid esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles