Talvine Waldorfi salat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Waldorfi salat
Talvine Waldorfi salat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
Kaste:
2,5 dl ananassimahla
2,5 dl õunamahla
3 sl lahjat majoneesi või 3 sl jogurtit ja 1 tl tavalist teravat sinepit lisaks
1,5–2 sl mett
1,5–2 sl magusat (täistera)sinepit
½ tl kollajuurt (kurkum, turmeric), kuid võib ka ilma
1–1,5 dl oliiviõli
 

Salat:
500 g kanapalu (terve keedubroileri või grillitud kana jagu või samavõrra vähesoolast kanasinki)
3 suuremat hapukamat ning tugeva viljalihaga õuna (nt Granny Smith; koorida ja südamik eemaldada, jämedalt riivida)
1 sl sidrunimahla
300 g punaseid poolitatud viinamarju (seemned eemaldada)
3 hakitud või õhukeselt viilutatud sellerivart
2 keskmist õhukeselt viilutatud punast sibulat
1,5 dl Kreeka pähkleid (kergelt ahjus 200 kraadi juures röstida, selleks kulub 5–8 minutit)
1–2 punti (u 200 g) erinevaid salatilehti
Keeda mahlu koos ja ühes potis 10 minuti jagu, saad paksema kontsentraadi. Jäta jahtuma. Klopi majonees, mesi, sinep ning kollajuur ühtlaseks. Vispelda hulka mahlakontsentraat ja seejärel õli. Maitsesta kaste soola-pipraga. Lisa riivitud õuntele sidrunimahl ja sega läbi. Sega kastmeained kanapalade, õunte, viinamarjade, selleri, sibula ja pähklitega. Tõsta vaheldumisi salatilehtedega vaagnale või taldrikusse. Võid kastme ka salatikomponentidele lihtsalt peale niristada. Kaunista mõne pähklituumaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles