Põrsapraad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrsapraad
Põrsapraad Foto: Jaan Heinmaa

8–10 portsu

u 2,5kilone karbonaaditükk
soola ja purustatud pipart
1–2 sl oliiviõli
3–4 sl võid
2 sl kuivatatud või kimp värsket salveid (pool kogusest hakituna)
500 ml piima
500 ml vahukoort
1 sidruni koore pealmine osa pika ribana
 

Maitsesta lihatükk soola-pipraga. Kuumuta paraja suurusega paksupõhjalises pajas keskmisel tulel oliiviõli ning pool võist. Prae liha igast küljest (alusta pekiribaga poolest) u 3 minutit, kuni see on kenasti pruunika jumega. Tõsta liha korraks kõrvale ja vala ära rasv. Lisa patta ülejäänud või ning prae pooled salveilehed kenasti krõbedaks (kui kasutad kuivatatud ürti, siis lisa see hiljem). Vala piim ja vahukoor aeglaselt ja praelabidaga segades või hulka. Pista patta ka sidrunikoor, maitsesta kaste soola-pipraga ning kuumuta keema. Tõsta liha patta, kata pott osaliselt kaanega ja hauta madalamal tulel tunnikese. Keera lihapala 30 minuti möödudes teistpidi. Nüüd puista juurde ülejäänud, hakitud salveilehed ja hauta lisaks 1 tund (pööra lihatükk 30 minuti pärast jälle teistpidi). Eemalda kaas ja hauta lisaks tund või poolteist. Serveeri klassikalise keedukartuli ja prae(hapu)kapsaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles