Pähklikoogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklikoogid
Pähklikoogid Foto: Jaan Heinmaa

50 g (u 1 dl) röstitud metspähkleid või Kreeka pähkleid vm meelepäraseid pähkleid (Rösti ise ja saad kaks korda intensiivsema pähklimeki! Aseta röstimata pähklid 150kraadisesse ahju, kuni need pruunistuvad, jahuta ja hõõru käte vahel enamik koorikust maha.)

1¾ dl suhkrut
1¼ tl küpsetuspulbrit
3 dl ja 2 sl jahu
kolmandik teelusikatäit soola
1 sl taimeõli
150 g võid
2 muna
150 ml hapukoort
Katteks:
100 g maitsestamata toorjuustu, 2 dl vedelat vahukoort, 2 sl tuhksuhkrut (või vahustatud vanillivahtu), värvilisi karamellkomme
Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Purusta pooled pähklid poole suhkrukogusega. Vooderda muffinivormid paberkorvikestega (või määri vajadusel muffinipann võiga). Sõelu jahu, sool ja küpsetuspulber kaussi. Vahusta või ülejäänud suhkru, pähklipuru ja õliga. Lisa ükshaaval lahtiklopitud munad ja vahusta edasi. Tõsta mass suuremasse kaussi. Sega tainaspaatli või puulusikaga kreemile hulka pool jahust ning seejärel pool hapukoorest. Lisa ülejäänud jahu, sega ühtlaseks ja pane juurde teine pool hapukoorest. Valmista ühtlane tainas ja tõsta lusikahaaval muffinivormidesse (täida vorm peaaegu servani).
Küpseta kuni 25 minutit, nii et koogikesed on pealt kuldsed ning koogi sisse torgatud puutikk puhtalt väljub. Jahuta koogid. Mikserda kokku katteained ja määri muffinitele. Kaunista näiteks purustatud piparmündikaramelliga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles